Regulile casei

1. Lucrati cu oameni. Daca fotografia este de vanzare, respectul si integritatea nu sunt.

2. Sa ne alegeti pe noi inseamna sa priviti nunta prin ochii nostri.

3. Nu oferim fotografii neprelucrate sau nereusite dupa standardele noastre.

4. Prelucrarea nu include nimic foarte departe de natural.

5. Nu suntem fotografi profesionisti. Suntem artizani.

6. Fotografii putem creea. Locatii, lumina de apus, emotii, accesorii si sentimente nu.

7. Sfaturile si recomandarile noastre vin in baza unei experiente de peste 100 evenimente.

8. Negocierea nu presupune sa scadem pretul pentru aceeasi munca.

9. Pauzele de masa, de hidratare, de mers la toaleta fac parte din programul nostru de lucru.

10. Desi suntem lesinati dupa mancarea de strada, un meniu complet sau a-la-carte va asigura ca
pauza de masa o luam in cadrul salonului/restaurantului unde se tine nunta, si ca nu vom rata
vreun moment important.

Cum sa iti alegi fotograful de nunta?

1. Alegerea unui fotograf poate fi asemanata cu alegerea unui tatuaj. Vei trai cu decizia ta. Si tu si copiii tai care vor vedea pozele cu mami si tati la nunta.

2. Este important sa-ti placa portofoliul, dar musai si omul. Intalneste-te, vorbeste, leaga o relatie, deveniti prieteni. Social media? Se pot obtine mii de like-uri non-organice cu cateva zeci de lei. Iar popularitatea unei fotografii tine mai mult de popularitatea persoanei fotografiate.  Masura corecta e sa-ti placa tie 🙂

3. Vizualizeaza sau solicita portofolii cu fotografii din toate momentele evenimentului. Evita portofolii compuse 90% din sedinte foto facute afara. Orice aparat bun poate face asta, insa nunta ta inseamna mai mult decat sedinta foto, iar peste 50% din fotografii sunt realizate in decor de biserica si local, unde conditiile de fotografiere sunt mai grele si doar fotografii pregatiti pot aduce feel-ul restului zilei si acolo.

4. Daca iti permit timpul si bugetul, mergi pe artisti ce se promoveaza individual si evita clasicele pachete foto-video-dj-rochie-flori-invitatii-etc. Sa fim realisti, o mana de artisti buni nu au motive reale pentru a compune impreuna un pachet, la super-pret, nici nu le-ar permite agendele mereu. Insa nu te sfii in a cere recomandari ample, dar doar dupa ce ai batut palma 🙂 Consultanta nu este gratuita in niciun domeniu.

5. Scrie-i un mesaj cu sufletul. Lasa formalitatile, template-urile, spune-i concret cine esti si ce-ti doresti si vezi daca va potriviti. Te pot asigura ca aceasta forma de colaborare e bilaterala. De cerut ceri oferta, insa vei fi supus si unui soi de “interviu”. Un fotograf care vrea sa pastreze un portofoliu bun nu are intentia de a contracta orice nunta la orice cost (material sau moral). Arata-i ca nunta ta este si ce cauta e, si construiti impreuna un proiect, un fotograf bun nu are niciun interes in a fi  un simplu zilier.

6. Asigura-te ca legi o colaborare solida. Fie ca vorbim de un contract pe firma cu bon fiscal, sau un acord in scris intre doua persoane fizice, asigura-te.

7. Si nu in ultimul rand: seteaza-ti asteptarile impreuna cu fotograful. Alege-l pentru ce stie si ce poate sa faca, nu pentru ca ai convingerea ca daca are un portofoliu frumos, sigur poate sa faca si cum iti doresti tu (total diferit de portofoliul lui).